Ozon Terapi

Ozon Terapi

Ozon terapi, ozon gazının tıbbi amaçlarla çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı tamamlayıcı bir yöntemdir. Ozon, oksijen molekülüne bir oksijen atomunun eklenmesiyle oluşur. Ozon esasında güçlü bir sterilizan (mikrop öldürücü) ve oksidandır (paslandırıcı). Ancak uygun düşük dozda farklı davranır, anti oksidan sistemin aktivasyonunu tetikler. Ozon terapi, vücudun bağışıklık yanıtını destekler, enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olur, kronik enflamasyonda semptomların hafifletilmesine katkı sağlar, vücutta toksinlerin atılmasını hızlandırarak genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlar.

Ozon Terapi İçin kliniğimiz neden tercih ediliyor? 
• Sağlık Bakanlığı sertifikalı geleneksel tamamlayıcı ve fonksiyonel tıp kliniği,
• Ozon terapinin uygulandığı tüm yöntemlerde (majör, serum, rektal, vajinal, eklem içi ve torba) uzmanlık,
• Hijyenik, nitelikli ve kaliteli klinik ortam,
• İşlem öncesi, uzman hekimlerce değerlendirme,
• Ekibin tamamı diplomalı sağlık profesyonelleri,
• Steril ve tek kullanımlık malzemeler,
• Terapinin etkinliğini artıran takviyeler

Etki Mekanizmaları

Ozon terapi, başta glutatyon olmak üzere tüm antioksidan sistemleri güçlü şekilde aktive eder. Antioksidan üretimini düzenleyerek, serbest oksijen radikallerinin olumsuz etkilerini bertaraf eder. Böylece, başta mitokondriler olmak üzere, hücre ve organellerdeki oksidatif stresin hasarını azaltır. Böylece dokulardaki yıpranma ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Dokulara oksijen salınımını artırır. Sitokin salınımını düzenler, bağışıklık sistemini destekler. Doku büyüme faktörünü aktive ederek, iyileştirici sistemleri destekler. Damar elastikiyetini artırarak, tansiyonu düzenler, dokulara daha fazla oksijen ulaşmasına yardımcı olur.

Seans Aralıkları

Ozon terapi seans aralıkları, doktor tarafından kişinin genel sağlık durumuna ve tedaviye verdiği yanıta göre özel olarak planlanır. Covid gibi akut enfeksiyonlar veya ağrılı durumlarda 1-2 hafta, haftada 3-5 seans arasında değişebilir. Kronik rahatsızlıklarda 6-12 hafta boyunca haftada 2-3 seans düzenli uygulanır. İyileşme sağlandıktan sonra ya da tedavi tamamlandıktan sonra, durumu korumak için aylık seanslar yapılabilir. Kişinin tedaviye nasıl yanıt verdiğini gözlemleyerek, doktor gerekli durumlarda seans sıklığını, süresini, sayı ve dozunu değiştirebilir.

 

Uygulama Yöntemleri

Ozon uygulama dozu %95 oranında oksijen karışımı ile ayarlanır. Ozon tedavisi bedenimizde doz oranına bağlı yanıt oluşturur. Düşük doz uyarıcı, aktive, “stimüle”, orta doz destekleyici, düzenleyici, “regüle”, yüksek doz baskılayıcı, “suprese” etki gösterir. Sistemik tedavide; Majör ozon, serum ozon, minör ozon ve rektal ozon olarak uygulanabilmektedir. Cilt altı, vajina, kulak, burun gibi vücut boşluklarına, eklem içine ve çevresine doğrudan verilebilmektedir. El, kol, ayak ve bacak yaralarında ozon torbalama ile uygulanabilir. Ozon sauna yöntemiyle de baş hariç tüm deriye etki edilebilir.

Tedavide Ozon

En sık olarak, diyabet ve diyabete bağlı komplikasyonların tedavisinde uygulanmaktadır. Tüm kronik, otoimmün ve nörolojik hastalıkların tedavisinde antioksidan ve antienflamatuvar destek sağlar. Romatoid artrit ve osteoartrit başta olmak üzere, eklem ve kas ağrılarını hafifletmek için kullanılabilir. Viral, bakteriyel, mantar enfeksiyonlarında anti mikrobik tedaviyi güçlendirir.

Antiaging Etki

Antiaging, performans artırıcı ve detoks amaçlı yaygın kullanılır. Kronik yorgunluk sendromu tedavisinde zihinsel ve bedensel performansı destekleyicidir. Yara, yanık, akne, egzama gibi cilt hastalıklarında rejeneratif gücüyle iyileşmeyi hızlandırır. Kanser tedavisinde kemoterapi ve radyoterapi seansları arsında hasarı azaltır, direnci yükseltir. Sigara ve bağımlılık tedavilerinde uyumu kolaylaştırır.

Hemen Ara